Rodinný dom

2016

Záhorské sady

gps 48.226042, 17.044210

Autor: Pavol Pokorný

Spolupráca: Tomáš Ružiak a Patrícia Botková, stavba Bjørn Kierulf | Createrra, interiér Peter Kukučka

Víťazstvo vo vyzvanej súťaži z leta 2015 sa mení na realitu v podobe energeticky úspornej a pritom priestorovo veľkorysej vily pre manželský pár v aktívnom dôchodkovom veku. Koncept je definovaný jednoducho priamočiaro. Veľká záhrada znamená veľkorysý výhľad. Južná orientácia celého domu je chránená hlbokým krytým patiom, vysoký rád hlavného obytného priestoru získava denné osvetlenie bazilikálnym systémom zo severnej strany. Priestorový program na prízemi (v radení garáž, uzavretá kuchyňa, jedáleň, obytný priestor, pracovňa, spálňa) je doplnený na poschodí dvoma hosťovskými izbami. Viac TU.

Responsive image

Pohľad zo záhrady

Responsive image

Pohľad zo záhrady

Responsive image

Pohľad zo záhrady

Responsive image

Pohľad západný

Responsive image

Pohľad severný

Responsive image

Základová doska

Responsive image

Akustický podhľad Lignotrend Dub natur

Responsive image

Pred položením strechy

Responsive image

Jedáleň